Schrijf je in voor mijn blog en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, tips en aanbiedingen

Kleur bekennen

“Met jouw keuze om voor SecureLogin te werken, heb je toch wel kleur bekend.” kreeg ik recent van een softwareleverancier te horen toen ik ze belde om een afspraak in te plannen bij een accountantskantoor die ik hielp met de keuze voor een portaal oplossing. Een opmerking waar ik niet zoveel waarde aan hechtte, totdat ik de diepere laag ervan in de gaten kreeg.

Dubbele belangen

Na twaalf jaar werkzaam te zijn in de ICT voor Accountancy weet ik inmiddels dat er veel dubbele belangen zijn. Zo zijn er voorbeelden van adviesorganisaties die eigen software ontwikkelen of op een andere manier verbonden zijn aan softwareleveranciers. Daarnaast ontvangen veel “onafhankelijke” advies partijen kickback fees voor het verkopen van specifieke oplossingen.

Ook ik heb regelmatig van softwareleveranciers de vraag gekregen of ik partnerovereenkomsten of andersoortige constructies met leadfees wilde aangaan. Zelf ben ik ervan overtuigd dat dit mijn onafhankelijke positie niet ten goede komt en ik op die manier niet het beste advies aan mijn klanten kan geven. Ik word dan inderdaad gekleurd in mijn advies en dat druist in tegen alles waar ik voor sta.

Gezamenlijk belang

Voordat ik startte bij SecureLogin heb ik dan ook heel duidelijke afspraken gemaakt over mijn onafhankelijke positie met F1 Leiderschap. Hierdoor krijg ik alle ruimte om namens F1 Leiderschap kantoren te begeleiden en ze van onafhankelijk advies te voorzien. Ook word ik volledig vrij gelaten om kantoren te helpen met de inrichting en ingebruikname van Mijn Kantoor. Toch een concurrent op bepaalde vlakken, echter met een totaal verschillende visie en oplossing. Beiden goede oplossingen, maar voor verschillende type kantoren.

Dat is waar voor mij ook precies de crux zit. Ik wil klanten adviseren over wat het beste bij hun past en niet wat het best is voor mijn portemonnee of die van leveranciers. Gelukkig staat SecureLogin hier hetzelfde in en vragen ze me zeker niet om kleur te bekennen. Sterker nog; als een andere oplossing beter past zullen ze het niet nalaten om dit bij het kantoor aan te geven en ze vragen mij hetzelfde te doen. Op die manier zorgen ze voor klanten die echt bij hun passen. Wat dat betreft hebben SecureLogin en F1 Leiderschap hetzelfde belang; bijdragen aan meer werkvreugde, meer aandacht en tevreden klanten.

Samen inkleuren

Met F1 Leiderschap draag ik bij aan meer werkvreugde, meer aandacht en tevreden klanten door middel van de 5 stappen van de F1 Methode. We beginnen een adviestraject als het ware met een blanco vel. Vervolgens breng ik het kantoor, de medewerkers en klanten en de processen in kaart. We schetsen op deze manier als het ware samen de lijnen. Daarna is het tijd om na te gaan welke techniek daarbij past. Op basis van de eisen en wensen die het kantoor stelt ga ik op zoek naar de juiste kleuren. Ik let hierbij op welke kleuren goed bij elkaar passen en welke kleuren juist vloeken. Ik zorg ervoor dat het kantoor altijd kan kiezen uit bepaalde kleurschakeringen en leg uit wat daarvan de implicaties zijn. Uiteindelijk is het dan het kantoor zelf dat kleur mag bekennen om er vervolgens een prachtig schilderij van te maken. Ik ben uiteraard meer dan bereid om daarna de mouwen op te stropen om te helpen schilderen.

Heb je door alle verschillende opties het gevoel kleurenblind te worden en wil je een gedegen kleuradvies? Kies dan voor de F1 Methode