Schrijf je in voor mijn blog en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, tips en aanbiedingen

In 5 stappen van ICT? Help! naar ICT helpt!

Digitalisering levert veel kansen, maar ook veel hoofdbrekens op voor ondernemers. Mijn ervaring is dat bij digitalisering vooral gefocust wordt op ICT en softwareoplossingen, terwijl de sleutel tot succes vaak ligt bij de organisatie zelf, haar klanten en medewerkers.

Het besef dat digitaliseren noodzakelijk is, drong bij de meeste ondernemers zeker in 2020 wel door. Toch zie ik dat het bedrijven nog regelmatig moeite kost om de juiste keuzes te maken. De vele mogelijkheden, technische termen en soms ook angst voor het onbekende zorgen voor vraagtekens. De meeste antwoorden zijn volgens mij echter al te vinden in de eigen organisatie.

Waar de meeste bedrijven bij digitalisering direct op zoek gaan naar ICT- en softwareoplossingen, focust F1 Leiderschap in eerste instantie op de organisatie en de mensen. Door goed te weten waar je als organisatie staat en waar je naartoe wilt, is het eenvoudiger te bepalen welke stappen en vervolgens ook ICT- en softwareoplossingen daarvoor nodig zijn. Belangrijk daarbij is te beseffen dat klanten en medewerkers uiteindelijk degene zijn die met deze oplossingen moeten werken. Zij hebben dan ook de sleutel tot succesvolle digitalisering in handen.

Ik hielp al meer dan 50 organisaties succesvol van ICT? Help! naar ICT helpt! dankzij de 5 stappen van de F1 methode. Deze methode zorgt voor meer werkvreugde, minder verspilling en tevreden klanten.

Digitalisering biedt de kans om werk leuker en meer impact te maken. Benieuwd wat daarvoor in jouw bedrijf nodig is? Vraag dan een bedrijfsscan aan!