Waarom slaagt het ene ICT-project en flopt het andere?

Veel bedrijven zien het belang van digitalisering. De corona crisis heeft dan ook duidelijk laten zien dat bedrijven die al geïnvesteerd hebben in digitalisering beter in staat zijn om te gaan met veranderende werkomstandigheden, zoals thuiswerken. Mocht je overwegen om ook (extra) te gaan investeren in ICT, lees dan vooral verder. Het blijkt namelijk dat veel ICT-projecten niet succesvol zijn. Uit onderzoek van de Standish Group komt naar voren dat slechts 7% van ICT-projecten succesvol wordt afgerond. 49% van de ICT-projecten wordt betwist en 44% van de ICT-projecten mislukt. Wat het verschil maakt tussen een geslaagd en geflopt ICT-project, zal je wellicht verbazen.

Lees verder

Drie tools om efficiënter te plannen in 2021

Voor velen van ons verliep 2020 heel anders dan verwacht, waardoor zaken ook lang niet altijd gingen zoals gepland. Nu 2021 nadert, verdient het onderwerp ‘plannen’ wat mij betreft een duidelijke plek op de agenda. Een toelichting op drie handige planning tools.

Lees verder

Waarom jij helemaal geen adviseur hoeft te worden

Recent werd mij, naar aanleiding van een bijdrage op LinkedIn, door Marco Muilwijk gevraagd naar mijn visie op automatiseren. Ook Wendy Bent stelde mij tijdens het gezamenlijk ontwikkelen van een nieuwe training voor Fiscount de vraag waarom ik met F1 Leiderschap ben begonnen en waar ik op het gebied van ICT het verschil voor accountants en adviseurs maak. Voor mij het signaal om dit op papier te zetten en te delen.

Lees verder

Drie tools om je klanten scherper te kunnen adviseren

Laat ik maar gelijk met de deur in huis vallen; door alleen de boekhouding up-to-date te hebben en te delen met je klanten, ga je niet meer adviesdiensten verkopen. Ook al pretenderen veel softwareleveranciers en accountants dat het tegendeel waar zou zijn. Het (bijna) realtime beschikbaar hebben van de correcte cijfers is in ieder geval wel een goede uitvalsbasis om meer – en scherper – te kunnen adviseren. Wil je je adviesrol echt pakken, dan helpt het om extra tools in te zetten, die je op de cijfers van je klant kunt loslaten. En er is nog wat nodig.

Lees verder

Hoe je op de beste manier software kiest voor jouw kantoor!

Een tijdje geleden werd ik benaderd door een kantoor dat graag stappen wilde zetten op ICT-gebied.

Het vraagstuk dat op tafel kwam, was helder: het proces omtrent de jaarrekening moest strakker worden ingericht om tijdwinst te behalen. Ook moesten klanten worden voorzien van tussentijdse cijfers, zodat er meer advieskansen benut zouden kunnen worden. Aan mij de vraag: a) welke andere jaarrekeningsoftware zij moesten gaan gebruiken; en b) welke dashboardtool ze moesten inzetten? Met een duidelijke, afgebakende vraag onder de arm kon ik op zoek gaan naar het beste antwoord. Dat had zomaar MLE365 en Visionplanner kunnen zijn, of CaseWare en Comandi, of….

Lees verder

Schrijf je in voor mijn blog en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, tips en aanbiedingen