Schrijf je in voor mijn blog en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, tips en aanbiedingen

Office 365: zo geregeld, of toch niet?

Je zit in de cloud bij jouw IT-dienstverlener en je wilt graag de overstap maken naar Office 365. De voordelen van altijd en overal kunnen beschikken over jouw documenten (al dan niet in combinatie met Microsoft Teams) zijn door de coronacrisis namelijk nog veel duidelijker geworden. Jouw bestanden en softwarepakketten die niet webbased zijn, staan al in de cloud bij jouw IT-dienstverlener. De overstap naar Office 365 is dus zo geregeld. Of toch niet? Houd in een dergelijke situatie rekening met een aantal factoren.

Lees verder

Op hoeveel verschillende plekken voer jij dezelfde data in?

Door de opkomst van SaaS oplossingen, neemt het aantal applicaties dat wordt gebruikt steeds meer toe. Uit onderzoek blijkt dat een werknemer van een onderneming met meer dan 50 medewerkers, gemiddeld van 36 clouddiensten gebruik maakt. Het klinkt natuurlijk goed dat je voor specifieke toepassingen een digitale oplossing hebt, maar hoe zorg je ervoor dat je in al die applicaties over dezelfde data beschikt? En hoe voorkom je dat je bijvoorbeeld n.a.w. gegevens in iedere applicatie handmatig moet invoeren?

Lees verder

In 5 stappen van ICT? Help! naar ICT helpt!

Digitalisering levert veel kansen, maar ook veel hoofdbrekens op voor ondernemers. Mijn ervaring is dat bij digitalisering vooral gefocust wordt op ICT en softwareoplossingen, terwijl de sleutel tot succes vaak ligt bij de organisatie zelf, haar klanten en medewerkers.

Lees verder

Voorbeelden van procesoptimalisatie

Procesoptimalisatie is zo’n breed begrip dat het moeilijk kan zijn om te bepalen waar je moet beginnen. Er wordt steeds vaker over geschreven en veel ondernemingen willen investeren in procesoptimalisatie. Daarom geef ik dit keer een aantal voorbeelden van procesoptimalisatie die relatief eenvoudig door te voeren zijn en een aantal oplossingen die je hiervoor kunt inzetten. Ik heb bewust gekozen voor oplossingen die in meerdere branches toepasbaar zijn.

Lees verder

Waarom slaagt het ene ICT-project en flopt het andere?

Veel bedrijven zien het belang van digitalisering. De corona crisis heeft dan ook duidelijk laten zien dat bedrijven die al geïnvesteerd hebben in digitalisering beter in staat zijn om te gaan met veranderende werkomstandigheden, zoals thuiswerken. Mocht je overwegen om ook (extra) te gaan investeren in ICT, lees dan vooral verder. Het blijkt namelijk dat veel ICT-projecten niet succesvol zijn. Uit onderzoek van de Standish Group komt naar voren dat slechts 7% van ICT-projecten succesvol wordt afgerond. 49% van de ICT-projecten wordt betwist en 44% van de ICT-projecten mislukt. Wat het verschil maakt tussen een geslaagd en geflopt ICT-project, zal je wellicht verbazen.

Lees verder