Wat onderscheidt jou van een robot?

Robots nemen ons werk over is een veelgehoorde uitspraak van de laatste tien jaar. Het klopt dat de afgelopen jaren de digitale mogelijkheden enorm zijn toegenomen en ook de snelheid van de adoptie van de mogelijkheden is, mede door Corona, in een stroomversnelling geraakt.

Ondanks dat ik bij veel bedrijven momenteel hoor dat er een tekort is aan goede medewerkers krijg ik ook regelmatig de vraag wat de toegevoegde waarde van mensen nog is als “robots” onze werkzaamheden overnemen.

Zelf ben ik ervan overtuigd dat robots ons werk niet overnemen, maar er juist voor zorgen dat wij ons als mensen nog meer kunnen onderscheiden en toegevoegde waarde kunnen bieden.

Lees verder

Office 365: zo geregeld, of toch niet?

Je zit in de cloud bij jouw IT-dienstverlener en je wilt graag de overstap maken naar Office 365. De voordelen van altijd en overal kunnen beschikken over jouw documenten (al dan niet in combinatie met Microsoft Teams) zijn door de coronacrisis namelijk nog veel duidelijker geworden. Jouw bestanden en softwarepakketten die niet webbased zijn, staan al in de cloud bij jouw IT-dienstverlener. De overstap naar Office 365 is dus zo geregeld. Of toch niet? Houd in een dergelijke situatie rekening met een aantal factoren.

Lees verder

Op hoeveel verschillende plekken voer jij dezelfde data in?

Door de opkomst van SaaS oplossingen, neemt het aantal applicaties dat wordt gebruikt steeds meer toe. Uit onderzoek blijkt dat een werknemer van een onderneming met meer dan 50 medewerkers, gemiddeld van 36 clouddiensten gebruik maakt. Het klinkt natuurlijk goed dat je voor specifieke toepassingen een digitale oplossing hebt, maar hoe zorg je ervoor dat je in al die applicaties over dezelfde data beschikt? En hoe voorkom je dat je bijvoorbeeld n.a.w. gegevens in iedere applicatie handmatig moet invoeren?

Lees verder

In 5 stappen van ICT? Help! naar ICT helpt!

Digitalisering levert veel kansen, maar ook veel hoofdbrekens op voor ondernemers. Mijn ervaring is dat bij digitalisering vooral gefocust wordt op ICT en softwareoplossingen, terwijl de sleutel tot succes vaak ligt bij de organisatie zelf, haar klanten en medewerkers.

Lees verder

Voorbeelden van procesoptimalisatie

Procesoptimalisatie is zo’n breed begrip dat het moeilijk kan zijn om te bepalen waar je moet beginnen. Er wordt steeds vaker over geschreven en veel ondernemingen willen investeren in procesoptimalisatie. Daarom geef ik dit keer een aantal voorbeelden van procesoptimalisatie die relatief eenvoudig door te voeren zijn en een aantal oplossingen die je hiervoor kunt inzetten. Ik heb bewust gekozen voor oplossingen die in meerdere branches toepasbaar zijn.

Lees verder

Schrijf je in voor mijn blog en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, tips en aanbiedingen