Hoe je op de beste manier software kiest voor jouw kantoor!

Een tijdje geleden werd ik benaderd door een kantoor dat graag stappen wilde zetten op ICT-gebied.

Het vraagstuk dat op tafel kwam, was helder: het proces omtrent de jaarrekening moest strakker worden ingericht om tijdwinst te behalen. Ook moesten klanten worden voorzien van tussentijdse cijfers, zodat er meer advieskansen benut zouden kunnen worden. Aan mij de vraag: a) welke andere jaarrekeningsoftware zij moesten gaan gebruiken; en b) welke dashboardtool ze moesten inzetten? Met een duidelijke, afgebakende vraag onder de arm kon ik op zoek gaan naar het beste antwoord. Dat had zomaar MLE365 en Visionplanner kunnen zijn, of CaseWare en Comandi, of….

Lees verder

Wie stel je nu écht centraal?

Het klinkt zo leuk; de klant centraal stellen, maar ik kom de kantoren die dit werkelijk doen nog maar weinig tegen.

“Ja, maar wij doen dat echt!” hoor ik je nu denken. “We hebben al onze processen efficiënt ingericht: klanten leveren bij ons de administratie digitaal aan, we bieden ze een mooi dashboard en bovendien kunnen ze inloggen in ons portaal om bijvoorbeeld de IB aangifte goed te keuren.”

Dit betekent inderdaad dat je de afgelopen tijd veel stappen hebt gezet op het gebied van digitalisering. Echter betekent het niet direct dat je ook daadwerkelijk jouw klant centraal hebt gesteld. Hier zit een wezenlijk verschil in.

Lees verder

Wat onderscheidt jou van een robot?

Robots nemen ons werk over is een veelgehoorde uitspraak van de laatste tien jaar. Het klopt dat de afgelopen jaren de digitale mogelijkheden enorm zijn toegenomen en ook de snelheid van de adoptie van de mogelijkheden is, mede door Corona, in een stroomversnelling geraakt.

Ondanks dat ik bij veel bedrijven momenteel hoor dat er een tekort is aan goede medewerkers krijg ik ook regelmatig de vraag wat de toegevoegde waarde van mensen nog is als “robots” onze werkzaamheden overnemen.

Zelf ben ik ervan overtuigd dat robots ons werk niet overnemen, maar er juist voor zorgen dat wij ons als mensen nog meer kunnen onderscheiden en toegevoegde waarde kunnen bieden.

Lees verder

Office 365: zo geregeld, of toch niet?

Je zit in de cloud bij jouw IT-dienstverlener en je wilt graag de overstap maken naar Office 365. De voordelen van altijd en overal kunnen beschikken over jouw documenten (al dan niet in combinatie met Microsoft Teams) zijn door de coronacrisis namelijk nog veel duidelijker geworden. Jouw bestanden en softwarepakketten die niet webbased zijn, staan al in de cloud bij jouw IT-dienstverlener. De overstap naar Office 365 is dus zo geregeld. Of toch niet? Houd in een dergelijke situatie rekening met een aantal factoren.

Lees verder

Op hoeveel verschillende plekken voer jij dezelfde data in?

Door de opkomst van SaaS oplossingen, neemt het aantal applicaties dat wordt gebruikt steeds meer toe. Uit onderzoek blijkt dat een werknemer van een onderneming met meer dan 50 medewerkers, gemiddeld van 36 clouddiensten gebruik maakt. Het klinkt natuurlijk goed dat je voor specifieke toepassingen een digitale oplossing hebt, maar hoe zorg je ervoor dat je in al die applicaties over dezelfde data beschikt? En hoe voorkom je dat je bijvoorbeeld n.a.w. gegevens in iedere applicatie handmatig moet invoeren?

Lees verder

Schrijf je in voor mijn blog en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, tips en aanbiedingen