Drie tools om je klanten scherper te kunnen adviseren

Laat ik maar gelijk met de deur in huis vallen; door alleen de boekhouding up-to-date te hebben en te delen met je klanten, ga je niet meer adviesdiensten verkopen. Ook al pretenderen veel softwareleveranciers en accountants dat het tegendeel waar zou zijn. Het (bijna) realtime beschikbaar hebben van de correcte cijfers is in ieder geval wel een goede uitvalsbasis om meer – en scherper – te kunnen adviseren. Wil je je adviesrol echt pakken, dan helpt het om extra tools in te zetten, die je op de cijfers van je klant kunt loslaten. En er is nog wat nodig.

Lees verder

Hoe je op de beste manier software kiest voor jouw kantoor!

Een tijdje geleden werd ik benaderd door een kantoor dat graag stappen wilde zetten op ICT-gebied.

Het vraagstuk dat op tafel kwam, was helder: het proces omtrent de jaarrekening moest strakker worden ingericht om tijdwinst te behalen. Ook moesten klanten worden voorzien van tussentijdse cijfers, zodat er meer advieskansen benut zouden kunnen worden. Aan mij de vraag: a) welke andere jaarrekeningsoftware zij moesten gaan gebruiken; en b) welke dashboardtool ze moesten inzetten? Met een duidelijke, afgebakende vraag onder de arm kon ik op zoek gaan naar het beste antwoord. Dat had zomaar MLE365 en Visionplanner kunnen zijn, of CaseWare en Comandi, of….

Lees verder

Innoveren is als stoppen met roken

Aankomende maand is het stoptober. Een mooi moment om te stoppen met roken. Ook een mooi moment om te starten met innoveren. Wat deze twee zaken met elkaar te maken hebben leg ik graag uit aan de hand van mijn eigen ervaring met stoppen met roken.

Lees verder

Stop met veranderen! Start met verbeteren!

Beste ondernemer, je hoeft helemaal niet te veranderen! Het is verstandiger om te verbeteren

Lees verder

Wat doe je nou precies?

Hey Mark, wat gaaf dat je voor jezelf bent begonnen! Mooie website, goed verhaal, maar wat doe je nou precies?

Voor iedereen die mij vergelijkbare vragen hebben gesteld en anderen die precies willen weten wat ik doe heb ik deze infographic gemaakt.

Voel je vrij hem te delen!

Lees verder

Schrijf je in voor mijn blog en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, tips en aanbiedingen